Ovenschotel met kip en spinazie

Stukjes kip, aardappel en romige spinazie gecombineerd in een ovenschotel gegratineerd met kaas

Ingrediënten 
500 gr kipfilet, in blokjes
700 gr aardappels, in stukken
450 gr spinazie (uit diepvries)
1 ui
200 gr champignons, in plakjes
100 gr geraspte kaas
250 gr creme fraiche
Snuf paprikapoeder
peper en zout
Olie of boter om te bakken
 
Bereiding
Laat de spinazie ontdooien. Kook de aardappels in de magnetron of in een pan met water (ca 12 min) voor zodat ze beetgaar zijn. Verwarm de oven op 200 graden. Verhit de olie in een pan en voeg de kip toe. Bestrooi de kip met paprikapoeder, peper en zout.
Als de kip rondom aangebakken is, na ongeveer 5 minuten, voeg je de champignons en ui toe en bak 3 min mee. Laat de spinazie goed uitlekken en schep hem daarna door de kip en champignons. Bak de kip en groente al roerend nog een paar minuten zodat wat van het vocht kan verdampen. Schep daarna ook de aardappels er door. Roer de creme fraiche door het aardappel-kip mengsel.
Proef of er eventueel nog een beetje peper of zout doorheen mag. Doe alles in een ovenschaal en bestrooi royaal met de kaas. Bak de ovenschotel ongeveer 20 minuten totdat de kaas mooi gesmolten is, zet eventueel de laatste paar minuten de grill aan voor een krokant korstje.