Penne met gehaktballen

 Benodigheden:

  • 500g cherrytomaten
  • olijfolie om te bakken
  • 3takjes oregano
  • 1 sjalot
  • 2teentjes knoflook
  • 0.5bosje bladpeterselie
  • 50g ontbijtspek
  • 350g gehakt
  • 1el paneermeel
  • 300g penne
  • 50g Parmezaanse kaasVerwarm de oven voor op 200 °C.
  • Halveer de tomaten en leg ze op een helft van een met bakpapier beklede bakplaat. Druppel wat olijfolie over de tomaten en bestrooi met een beetje zout en versgemalen peper. Leg de takjes oregano ertussen.
  • Pel en snipper de sjalot.
  • Pel en snijd de knoflook.
  • Pluk en snijd de peterselie fijn.
  • Snijd het ontbijtspek in kleine reepjes.
  • Schep het gehakt, ontbijtspek, paneermeel, twee derde van de peterselie, ui en knoflook in een kom en meng goed door. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Maak je handen vochtig met water en draai kleine balletjes van het gehaktmengsel. Leg de gehaktballen op de andere helft van de bakplaat. Gaar de tomaten en gehaktballen circa 20 minuten in de oven.
  • Breng een pan water met een beetje zout aan de kook en kook de penne beetgaar volgens de bereidingswijze op de verpakking.
  • Roer de tomaten en de gehaktballen door de pasta en breng op smaak met olijfolie extra vierge.
  •