Gegratineerde kip met champignons

Kipfilets uit de oven met een romige topping met champignons en gegratineerde kaas

Ingredienten
  • 4 kipfilets
  • 200 gr crème fraiche
  • 1 uitje, fijngehakt
  • 125 gr champignons, in plakjes
  • 50 gr geraspte kaas
  • 4 eetlepels paneermeel
  • Olie om in te bakken
  • Peper en zout

Materialen
Ovenschaal

Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Bestrooi de kip met peper en zout en bak ze in de olie rondom aan in ongeveer 7 minuten (ze hoeven nog niet helemaal gaar te zijn van binnen). Haal de kipfilets uit de pan en leg ze in een ovenschaal.
Bak nu de champignons en het uitje een paar min in de pan waar je ook de kip in gebakken hebt. Schep de creme fracihe, paneermeel, 25 gr kaas in een kom door elkaar. Schep ongeveer de helft van de champignons en uien door de crème fraciche en verdeel dit over de kipfilets.
Schep de rest van het champignonmengsel er boven op en er naast en bestrooi met de overige 25 gr kaas. Zet de ovenschaal ongeveer 15 min in de oven. Zet de laatste paar minuten als kan de grill er bij aan zodat de kaas een mooi kleurtje krijgt. Lekker met een frisse salade of wat pasta.